NLB Banka Sarajevo - Politika privatnosti - mBank
NLB Banka d.d. Sarajevo

POLITIKA PRIVATNOSTI

NLB Banka d.d., Sarajevo pridaje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Ova Politika Privatnosti određuje namjenu i svrhu procesiranja ličnih podataka i opisuje način na koji prikupljamo, koristimo, obrađujemo i objavljujemo Vaše podatke, uključujući lične podatke povezane sa Vašim pristupom i korištenjem M-Bank aplikacije NLB Banke d.d., Sarajevo.

Kada se u Politici Privatnosti spominje “mi”, “nas” ili “naše”, isto se odnosi na NLB Banku d.d., Sarajevo, sa sjedištem na adresi Koševo 3, 71000 Sarajevo, koja je odgovorna za obradu Vaših podataka prema ovoj Politici Privatnosti (“Kontrolor podataka”). Za dodatne informacije u vezi sa prikupljanjem, obradom i zaštitom Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na info@nlb.ba ili na broj 0800 22 427.

Kada se u Politici Privatnosti spominje "Vi", ili "Vaše" ona se odnosi na Vas kao korisnika naše usluge.

Lični podaci koje prikupljamo, koristimo, obrađujemo i pohranjujemo koriste se samo za omogućavanje i unapređenje korištenja usluge. Bilo koji Vaš lični podatak nećemo koristiti, dijeliti ili objaviti bilo kojoj trećoj strani osim kako je opisano u ovoj Politici Privatnosti.

Pravni osnov za obradu podataka

Obrada je neophodna za izvršenje ugovora u kojem subjekt podataka (Vi) je stranka prema kojoj je kontrolor podataka dužan pružati usluge, kao što je registracija mobilnog novčanika, digitalizacija platnih kartica i usluga mobilnog plaćanja.

Podaci o uređaju

NLB Banka d.d., Sarajevo zahtijeva informacije o telefonskom uređaju koji koristite kako bi mogla ažurirati aplikaciju, provjeravati i odobriti nove tipove mobilnih uređaja, poboljšati aplikaciju i njene funkcionalnosti, kao i statističku analizu na nivou korisničkih grupa.

Podaci o mobilnoj aplikaciji

NLB Banka d.d., Sarajevo zahtijeva podatke o tome kako se mobilna aplikacija koristi za statističke analize na nivou grupa korisnika. Ovi podaci se koriste kao osnova za prilagođavanje funkcionalnosti potrebama korisnika, optimiziranje performansi, poboljšanje sigurnosti i iskustva korisnika, kao i prilagođavanje sadržaja korisnikovim interesima.

Sigurnost

Preuzimamo odgovornost kako bismo osigurali da su Vaši osobni podaci sigurni.

Kako bismo spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje podataka koji se prenose, pohranjuju ili na drugi način obrađuju, održavamo fizičke, tehničke, elektronske, organizacijske i proceduralne zaštitne mjere koje su u skladu sa važećim propisima kako bismo zaštitili osobne podatke. Sve internetske komunikacije su osigurane korištenjem svih potrebnih mjera. U skladu s primjenjivim zakonskim i regulatornim odredbama, možemo dopustiti pristup Vašim osobnim podacima samo osobama ovlaštenima za obradu podataka kojima su ti podaci potrebni kako bi Vam pružili kvalitetnu uslugu. Takve osobe preuzimaju obavezu čuvanja tajnosti podataka.

Promjene politike privatnosti

Zadržavamo pravo da možemo bilo kada i bez prethodnog obavještenja klijenta promijeniti Politiku privatnosti. Ako odlučimo da promijenimo Politiku privatnosti, promjene ćemo objaviti na našoj web stranici i u okviru M-Bank aplikacije, gdje iste možete pročitati i prihvatiti ukoliko želite i dalje koristiti M-Bank aplikaciju.

 

Sarajevo, 05.05.2020.