NLB Banka Sarajevo - Konj koji liječi.
NLB Banka d.d. Sarajevo

Konj je u historiji čovječanstva opisan kroz junaštva i hvalospjeve, u ratnim podvizima ili kao neizostavan dio domaćinstava. Čovjek i konj su, rame uz rame, gradili čovječanstvo i pomagali jedan drugom da se ono oblikuje.

Jahanje konja se nije pokazalo samo kao korisno u osvajanju teritorija i brzina, već i u liječenju. Poznato je da liječenje uz pomoć konja, hipoterapija, povećava funkcionalnost osobe koja ga jaše. Konj se pokazao još jednom kao nezamjenjiv prijatelj čovjeku koji na njegovim leđima napreduje i razvija se.

Udruženje Jahači nade iz Sarajeva sprovodi niz osmišljenih i stručno dizajniranih vježbi sa konjima za djecu kojima su one potrebne da bi se podstaknuo njihov mentalni, jezički i socijalni razvoj. Djeca ne samo da uživaju u jahanju, nego poboljšavaju ravnotežu, koordinaciju, motoriku, reflekse, disanje i cirkulaciju, korištenje osjetila. U društvu konja, njihovo samopouzdanje raste, pa samim tim i spremnost da preuzimaju rizike, komunikacija je intezivnija, a primjetan je i razvoj vještina koncetracije i planiranja.

Ovaj region je naš dom i želimo doprinijeti kvalitetu života u našem regionu.

NLB Banka Sarajevo je donirala finansijska sredstva i podržala rad Udruženja ''Jahači nade'' što im je pomoglo da kompletiraju radove na krovu jahačke arene, omogućavajući funkcionisanje Udruženja i tokom zimskog perioda, što je do sada bilo nemoguće zbog vremenskih prilika.

Naša podrška ne prestaje samo ovom finansijskom pomoći, već sprovodimo i komunikacijsku kampanju podizanja svijesti o važnosti terapijskog jahanja u kontinuitetu. Koristimo naše komunikacione kanale u suradnji sa Udruženjem i nastojimo educirati javnost o važnosti terapijskog jahanja i njegovom značaju za pomoć mladima i djeci sa poteškoćama.

Jahaci Nade@konj_koji_lijeci

Vjerujemo da ste, kao naši partneri, klijenti i prijatelji i više nego pouzdani u pravljenju naše zajednice boljim mjestom za življenje. Vaše uključivanje, kao i učešće drugih članova zajednice, će zasigurno nadalje poboljšavati rad i doprinjeti da se najmlađi, u određenoj mjeri, oporave i budu ravnopravnim dijelom zajednice.

Doprinijeti možete i vi svojom donacijom:

UDRUŽENJE JAHAČI NADE
NLB Banka d.d., Sarajevo
Broj računa: 1322602007571098