Savjeti za svaki dan

Otvaram tekući račun


Nakon školovanja, počinjete sa svojim prvim radnim iskustvom.

  • Potreban Vam je tekući račun kako bi Vam firma u kojoj radite, uplaćivala mjesečnu zaradu?
  • Zbog manjka iskustva, niste sigurni koji prvi korak je neophodan?

Ana je završila Pravni fakultet u Sarajevu, gdje dolazi u novu fazu života i počinje sa svojim volonterskim radom u jednoj kompaniji. Upoznati nove ljude i steći nova iskustva, kroz volontiranje, Ani će donijeti nova znanja, te ista upotrijebiti u daljnjem radnom iskustvu.

No, Ana razmišlja o tome u kojoj Banci da otvori tekući račun?

Prvi korak je izbor banke. Nekada prije razlike u ponudama nisu se isticale u velikoj mjeri, te izbor banke svodio se na blizinu mjesta prebivališta ili radnog mjesta. Roditelji Ane, banku su birali zbog blizine njihovog doma, ali ona danas bira banku koja će joj pružiti kompletnu finansijsku uslugu i putem interneta. S obzirom da često koristi internet, putem mobitela i tableta, njen kriterijum biva irelevantan. Bira banku koja će ponuditi kompletno finansijsko rješenje za njene potrebe. Ana je tokom internetskog pretraživanja, posjetila više web stranica banaka u Bosni i Hercegovini, gdje je odlučila izabrati NLB Banku zbog jednostavnih, jasnih i realno predstavljenih usluga. Nadalje, njena odluka da otvori tekući račun u NLB Banci jeste i adekvatna i cjelovita ponuda paketa za njene potrebe.

Komunikacijski odnos sa bankom nikada se ne svodi samo na korištenje tekućeg računa, već su potrebne i druge usluge banke. Ani je potrebna debitna kartica, kako bi mogla podići novac na bankomatu, jer ona više prefirira čekanje na svježem zraku, nego u poslovnici kod zaposlenika. Također, Ana bira plaćanje beskontaktnom debitnom karticom na POS terminalu u trgovinama i kupovinu na online shop-ovima. Pojedinačno za svaku uslugu Ana bi trebala plaćati korištenje usluga kroz naknade, ali je uvidjela da NLB Banka nudi kompletirane usluge kroz NLB Start+ i NLB Classic + pakete.


Koje kartice nudi NLB Banka?


Koje pogodnosti mogu imati sa NLB platnim karticama?


Kako pristupiti pregledu potrošnje NLB karticama tokom mjeseca?

NLB Start+ paket i NLB Classic+ paket

Odaberite paket u skladu sa svojim potrebama za jedinstvenu mjesečnu naknadu.

NLB 15+ paket za mlade

Odaberite paket uz jednostavna finansijska rješenja i cjenovno vrlo povoljne usluge.