Beskontaktno plaćanje Debit® MasterCard
karticama
NLB Banke

NLB Banka je uvela MasterCard platne kartice za beskontaktno plaćanje koje predstavljaju inovativno rješenje sa ciljem da kupovinu učini ugodnim iskustvom za sve učesnike u ovom procesu: korisnike kartica, trgovce i banku koja izdaje kartice.

Debit MasterCard za stanovništvo omogućava beskontaktna plaćanja na prodajnim mjestima opremljenim uređajima za plaćanje sa beskontaktnom tehnologijom. Osnovne prednosti ovih kartica su brzina, jednostavnost i sigurnost plaćanja.Gdje možete koristiti Debit MasterCard beskontaktne kartice?

Na karticama je naveden simbol (simbol beskontaktnog plaćanja za kartice) koji označava da se ovim karticama može vršiti ovaj vid plaćanja:Debit MasterCard kartice možete koristiti na svim POS uređajima koji su označeni logom MasterCard.

Beskontaktno plaćanje možete vršiti na svim POS uređajima koji prihvataju MasterCard kartice i na kojima se nalazi sljedeći simbol (simbol beskontaktnog plaćanja za POS uređaje):Plaćanje obavljate jednostavnim prislanjanjem kartice na simbol beskontaktnog plaćanja na POS uređaju. Za kupovine do 30,00 KM na teritoriji Bosne i Hercegovine nije potreban unos PIN-a.


Na svim ostalim POS uređajima na kojima nije moguće vršiti beskontaktno plaćanje, kupovina se obavlja kao i svakom drugom karticom (umetanjem ili provlačenjem kroz POS uređaj).


NLB Banka posjeduje POS uređaje za prihvat beskontaktnog plaćanja putem Debit MasterCard kartica NLB Banke kao i Maestro/MasterCard kartica izdatih od bilo koje druge banke koja omogućava ovaj vid plaćanja.


Platite na vrlo jednostavan način!

Kupovine na teritoriji Bosne i Hercegovine bez unosa obavljate na sljedeći način:

Iznosi kupovina koji ne zahtijevaju unos PIN-a različiti su za pojedine zemlje. Niže su primjeri za neke od zemalja:

  • Bosna i Hercegovina – iznos do 30,00 KM
  • Hrvatska – iznos do 100,00 HKN
  • Srbija – iznos do 1.500 DIN
  • Slovenija – iznos do 15 EUR
  • Crna Gora – iznos do 15 EUR
  • Austrija – iznos do 25 EUR
  • Njemačka – iznos do 25 EUR
  • Turska – iznos do 50 TRY
  • Mađarska – iznos do 5.000 HUF

Sigurnost beskontaktnog plaćanja!

Kartica je cijelo vrijeme u Vašem posjedu. Beskontaktno plaćanje predstavlja korištenje kodiranog i zaštićenog radio signala koji šalje podatke do POS uređaja kako bi se obavila kupovina. Nakon zvučnog ili svjetlosnog signala na POS uređaju, kupovina je obavljena. Ukoliko i nakon ovog signala kartica bude u blizini POS uređaja, Vaš račun neće biti duplo zadužen. Dodatnu provjeru možete obaviti uvidom u Vaš slip koji dobijete nakon obavljene transakcije.


Beskontaktno placanje letak 09.11.2015 V3.pdf Politika privatnosti Privacy Policy

Promotivni video