Nove funkcionalnosti NLB Pay aplikacije

18. Marta 2020.


Dragi klijenti,
iako je situacija vanredna u odnosu na naše redovno poslovanje, koristimo ovu priliku da vas upoznamo sa implementiranim dodatnim funkcionalnostima na našoj NLB Pay aplikaciji. Ove dodatne funkcionalnosti su posebno sada korisne jer omogućavaju:
  • Blokiranje podizanja gotovine na bankomatu
  • Blokiranje plaćanja u inostranstvu
  • Blokirate online plaćanja
  • Ukupnu blokadu kartice

Sve navedene funkcionalnosti su posebno korisne u trenutnim okolnostima jer se samostalnim upravljanjem sigurnosnim zaštitama kartice, bez dolaska u Banku, dodatno doprinosi izbjegavanju nepotrebnog kontakta i izlaganja svim opasnostima uzrokovanih globalnom pandemijom virusa COVID-19 .

Instrukcije za korištenje

Aplikacija bi se trebala automatski nadograditi ukoliko Vam je uključena opcija automatskih nadogradnji aplikacija sa PlayStore. Ukoliko iz nekih razloga to ne bude urađeno automatski, možete pronaći aplikaciju na Play Store i izvršiti nadogradnju iste.

Ukratko o novoj funkcionalnosti. Ubuduće će se u okviru svake kartice na NLB Pay u dijelu Postavke kartice pojaviti screen sa sigurnosnim postavkama (slika ispod).

Kao što se može vidjeti, moguće je upravljati određenim sigurnosnim postavkama na način:

  • Podizanje gotovine na bankomatu (omogućiti ili onemogućiti transakcije na svim bankomatima)
  • Online plaćanja (omogućiti ili onemogućiti sva online plaćanja). Preduslov upravljanja kod ove opcije za debitne kartice uključen limit za internet plaćanja. Ukoliko debitna kartica nema podešen internet limit onda se ista svejedno ne može koristiti za plaćanje na internetu, ali ukoliko kartica ima internet limit onda se ovom opciju mogu onemogućiti takve transakcije. Kreditne kartice po automatizmu imaju omogućen internet limit i za iste nije preduslov postavljanje internet limita u poslovnici.
  • Plaćanja u inostranstvu (omogućiti ili onemogućiti sva plaćanja kod ino trgovaca na POS terminalima i online)
  • Blokiraj svoju karticu

Upravljanje postavkama je veoma jednostavno (zelena boja uključena postavka, a bijela boja onemogućena postavka). Jedina razlika je ako se uključi blokada kartice, automatski gornje postavke ne važe jer je kroz blokadu kartice već sve gore navedeno onemogućeno. Dodatna prednost je što je upravljanje postavkama je u real time, odnosno izmjene su na snazi u najkraćem mogućem vremenu.

Tu smo za sve što dolazi

Vaša NLB Banka