Koronavirus: savjeti za poslovanje s bankom

16. Marta 2020.


U periodu intenzivnih mjera protiv širenja koronavirusa, NLB Banka je pripremila neke korisne savjete u vezi sa poslovanjem s Bankom. Ukoliko je moguće, poslujte s Bankom na daljinu

Obavljajte bezgotovinsko plaćanje

Novčanice i kovanice idu iz ruke u ruku. Radije plaćajte beskontaktnim karticama i NLB Pay mobilnim novčanikom.

Poslujte online

Mnogo stvari možete završiti iz udobnosti svog doma. Možete kupovati online i plaćati račune mobilnim bankarstvom NLB Banke.

U poslovnici

Držati se na distanci

Poštujte lični prostor i držite se na minimalnoj razdaljini od 1,5 – 2 metra od drugih ljudi kada ste u poslovnici Banke.

Koristite sredstva za dezinfekciju

Sredstva za dezinfekciju su na raspolaganju u poslovnicama NLB Banke. Savjetujemo vam da ih koristite prije i poslje obavljanja obaveza u poslovnici Banke.

Izbjegavajte gužve

Ukoliko je u poslovnici Banke gužva, radije se vratite kasnije. U svakom slučaju, savjetujemo vam da zakažete sastanak sa komercijalistom u Banci kako se ne bi pravile gužve i kako bi se izbjeglo čekanje. Umjesto odlaska u poslovnicu za podizanje novca, koristite našu mrežu bankomata.

Tu smo za vas

Ukoliko vam je potrebna pomoć ili savjet, kontaktirajte nas putem: Besplatnog telefona: 0800 22 427 E-mail adrese: info@nlb.ba Skupa ćemo doći do najboljeg rješenja za vas.